Å debattere med muslimer

Om man er imot islam og deltar på muslimvennlige debatter og blogger, er det mye kjeft og drittslenging å få fra muslimene og de islamvennlige. Ikke minst får vi til stadighet høre at vi bare har informasjonen vår fra mediene, fra Google, fra YouTube og andre kilder. Henviser man til en video som ligger på YouTube, får man høre at det ligger så mye dritt på YouTube at det ikke kan tas på alvor. Det hjelper ikke å påpeke at videoen opprinnelig kommer fra en annen kilde. At vi har informasjonen vår fra muslimske kilder, forstår de ikke.

At vi som er imot islam faktisk har erfaring med muslimer og islam, at vi har lest koranen og ofte har lest mye mer enn hva de  islamvennlige har gjort (noen av den sorten har aldri åpnet en koran en gang, langt mindre lest noen koranvers og ikke aner de hva hadith er heller), klarer de aldri å forstå. At det faktisk går an å lese koranen og hadithene og så ta avstand fra det man leser, virker å være en helt utopisk tanke for muslimene og særdeles for konvertittene. Det står dem fullstendig fjernt. De kan antakelig ikke forestille seg at noen kan lese koranen uten å gå i samme fella som dem selv med å tro blindt på innholdet.

Men slik er det når man har skepsis, sunn fornuft, vett, logikk og rasjonaliteten i behold etter å ha satt seg inn i hva islam egentlig er, – da har man evnen til å stille kritiske spørsmål til det man har lest og til å ta avstand fra det. Dette er evner som de som latt seg fange av islam har mistet, eller kanskje aldri hatt heller.

Mange av oss som er imot islam har selv enten bodd i muslimske samfunn, jobbet i muslimske land, eller hatt med muslimer å gjøre her i Norge. Ofte får vi slengt til oss at vi lider av fremmedfrykt, xenofobi, islamfobi og jeg vet ikke hva. Nå er det en gang slik at de første muslimene kom til Norge på turistvisum i 1971, så vi har lang erfaring med muslimer her i landet. Mange av oss som er imot islam har erfaring med muslimer, og vi liker ikke det vi ser! Vi liker ikke islam, vi liker ikke at det skal tas noe mer hensyn til muslimer enn til andre. Muslimer får værsågod finne seg i å bli behandlet akkurat som andre og når andre ikke får sine krav om spesialbehandling pga religion igjennom, så skal heller ikke muslimer få det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s